zondag 26 juli 2009

Zondag en de vakantie voor de kinderen zit er bijna op. Morgen nog en dan begint dinsdag de school weer. Zelf zijn we voor de eerste keer een avond uit geweest vrijdag!
Anne en Sophie waren uitgenodigd voor een sleep-over bij Olivia, een vriendinnetje uit de klas van Anne. Aangezien we de ouders ook kennen hadden we daar wel vertrouwen in en vooral Sophie zag er erg naar uit. Anne heeft 2 weken geleden al een nachtje bij een ander vriendinnetje geslapen, Ellie. Verrast door de plotselinge vrijheid moesten we dus iets verzinnen. We zijn eerst wezen uit eten in Shellharbour Village en daarna naar de bioscoop om de nieuwste Harry Potter te aanschouwen. Zeker niet geschikt voor kinderen deze versie! Zoals alles hier zijn ook de bioscopen wat groter dan we in Nederland gewend zijn. En de bioscoopcultuur is ook anders! We verbaasden ons al dat iedereen voor de film al aan de drank zat en flink popcorn insloeg. Wij dachten dat doen we in de pauze wel. Helaas, geen pauze hier, de film gaat in een ruk door(bijna 2,5 uur). Op het laatst bijna uitgedroogd en hongerig. Aan de andere kant heeft het ook wel het voordeel dat je van begin tot eind in het verhaal zit.
Gisteren dan de kinderen vlak voor de middag weer opgehaald (uitslapen was ook part of the deal) en thuis nog even wat gegeten. Margo had via een zakencontact op het werk VIP-kaartjes gekregen voor Disney-on-ice in de Acer Arena in Sydney! Dit stadion ligt midden in het olympisch dorp en dat is ook indrukwekkend om te zien. Verschillende gigantische stadions en sporthallen op een terrein en alles tot in de puntjes afgewerkt voor de olympische spelen van 2000. De voorstelling zelf was ook erg leuk, met name voor de kinderen. Alle disneysprookjes werden op een leuke manier op het ijs uitgebeeld door proffesionele schaatsers. Gewapend met een grote emmer popcorn en cola in de vip lounge was het dan ook genieten geblazen. Aangezien het toch wel wat vermoeiend was na een logeerpartijtje en alle sprookjes zijn de meisjes op de weg naar huis in de auto lekker in slaap gevallen.

1 opmerking:

  1. Annemarie Kuiper5 augustus 2009 om 06:52

    Dag Margootje,
    Aangezien ik geen mailadres kan vinden maar even langs deze weg.. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag (ik zal er niet in zetten dat je nu een belangrijke mijlpaal bereikt hebt). Ik schat in dat het een hele bijzondere verjaardag is geweest nu je eenmaal goed gesetteld bent of heel eind op weg(zo lijkt het tenminste uit de verhalen op jullie site). Knap maar vooral heel leuk om dat in zo'n korte tijd bereikt te hebben. Geniet ervan daar! Groetjes van Annemarie K

    BeantwoordenVerwijderen