zondag 6 september 2009

Vaderdag



In tegenstelling tot Nederland is vaderdag hier altijd het eerste weekend van september. Anne en Sophie hadden allerlei frutseld gemaakt op school en ik heb wel 7 kaarten van hun gekregen. Na een half uur verwend te zijn in bed was het dan toch tijd om op te staan. Net als alle andere Australiers ie het de dag om uitstapjes te maken.



Alvorens op pad te gaan waren we echter uitgenodigd voor het buurtfeest in de Stuksbeemden in Horst. Jos had geregeld dat we er 'live' bij konden zijn en via webcam hebben we alles kunnen volgen en gezellig met iedereen kunnen bijkletsen. Daarna zijn we dan op pad gegaan. Allereerst zijn we naar Cataract Dam geweest. Een grote dam die gebouwd is voor de watervoorziening van Wollongong en Sydney. In de tijd dat hij gebouwd is (begin 1900) was het een van de grootste in zijn soort ter wereld! Hier hebben we met de kinderen ook lekker gepicknickt. Van daar uit zijn we doorgereden naar Dharawal State conservation area. Een groot natuurpark met verschillende wandel mogelijkheden. Wij hebben een niet te lange wandeling gedaan door 'moeras' gebied richting een waterval. Het is nu duidelijk te zien dat het hier lente word, alles begint in bloei te komen en dat geeft prachtige kleuren. Na dit bush avontuur hebben we op de terugweg nog een klein bezoekje gebracht aan het splinternieuw geopende informatiecentrum voor de Illawarra met uitzicht over een groot deel van de kust rond Wollongong.
Voor iedereen die zich daar zorgen over maakt, ik heb inmiddels ook werk gevonden als therapeut in een chiropractie praktijk in Shellharbour. Ik doe daar onder andere massage, fysiotherapie en onderzoeken( Ik maak zelf rontgenfoto's en EMG's). Het is weliswaar nog maar los/vast voor een aantal uurtjes per week, maar je moet toch ergens beginnen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten