zondag 28 juni 2009

Voor de tweede keer een dagje naar Sydney. Weer met de trein en nu op zondag, de zogenaamde family funday. Voor een belachelijke 10 Dollar(6 euro) kunnen we met z'n vieren op en neer inclusief alle vervoer met bus tram of ferrie in Sydney. Als we aankomen besluiten we na een telefoontje om eerst even bij een dorpsgenoot uit Melderslo langs te gaan. Peet heeft uitstekend gezorgd voor een heerlijke lunch met broodjes en gebakjes en we hebben even in het nederlands kunnen bijkletsen.
Daarna staat als eerste het wereldberoemde aquarium van Sydney op het programma. Dit ligt in Darling Harbour, een erg leuk deel van Sydney met veel activiteiten en terrasjes en eetgelegenheden. Het Aquarium is inderdaad indrukwekkend, met name het gigantische bassin met haaien, zeekoeien en roggen waar je ook met een tunnel onderdoor kunt lopen. Ook de kinderen vinden het erg leuk want alles staat in het thema van Sponge Bob! Na dit bezoek wandelen we nog wat door Darling Harbour om alle gebouwen en straatartiesten te bekijken. Voor de Rabobank lezers een hoofdkantoor van Rabobank Australie en Nieuw/Zeeland staat in Darling Harbour, en Margo kon het toch niet laten om even een fotootje te knippen. Er stond ook een man hele grote bellen te blazen en dat trok toch wel even de aandacht van Anne en Sophie. Na allebei in een grote bel te hebben gestaan en wat centjes gegeven lopen we weer verder. Als plotseling de lucht wel erg donker begint te worden snellen we opweg naar het station om de terugreis te beginnen, helaas niet helemaal op tijd om niet nat te worden. Een erg geslaagde dag en we zijn benieuwd wat we de volgende keer in Sydney gaan doen!


1 opmerking:

  1. Wilbert en Margot,
    Gefeliciteerd met jullie 10 jarig huwelijk.
    Ik volg jullie steeds via jullie weblog,ook al reageer ik niet iedere keer. Als ik zo naar de foto's kijk hebben jullie het prima daar. Het lijkt wel steeds vakantie met al die mooie foto's. Wilbert geef je fototoestel eens aan Margot,want jouw zien we wel weinig voor de camera.

    Groetjes Wilma (en Wiel)

    BeantwoordenVerwijderen